Prins Bernhard Molen

Welkom op de Prins Bernhard Molen in Melick

De Prins Bernhard is een standerdmolen die in 1999 gebouwd is.

Ongetwijfeld behoren de standerdmolens tot de oudste typen molens in ons land. Eind dertiende eeuw staan er al verschilende standerdmolens in wat nu Vlaanderen en Nederland is.

De huidige Prins Bernhard Molen is de vierde molen van dit type dat op de Meuleberg aan de Waterschei staat. De hele molen rust op een dikke verticale as, de standerd. Zware dubbele steekbanden houden de molen verticaal. Van deze molens kan het hele huis of kast op de wind worden gezet door middel van een windkoppel (kruihaspel).

De Prins Bernhard Molen is een korenmolen. Bij voldoende wind wordt er door de molenaars gedraaid en gemalen. 

Openingstijden:

De molen is elke zondag vanaf het eerste weekend in april tot en met het eerste weekend in oktober geopend van 13.30 tot 16.30 uur.

Verder is de molen op vrijdagmiddag geopend van 13.30 uur tot 16.00 uur en als de blauwe wimpel aan het informatiebord wapperd dan is de molenaar aanwezig en kunt u de molen bezoeken


U kunt ook een afspraak maken voor een bezoek buiten deze openingstijden. Daarvoor neemt u contact op met het  E-Mail adres prinsbernhardmolen@gmail.com 

 

De prins Bernhard molen

 

 

Activiteiten en Nieuws

PBM
10-06

Bezetting:

De molen heeft de volgende bezetting: 

Molenaars: Clemens Dresselaars, Né Munnichs, Bert Bremmers 

Molengidsen: Frans Smits en Laurens Maatman

Vrijwilliger: Geert v d Meulen en Herman Cuypers

Als u altijd al eens gedacht heeft het lijkt me wel wat om Molennaar of Molengids te worden kom gerust eens langs. Het is niet een specifiek mannen wereld er zijn genoeg dames die het vak verstaan.


PBM
01-01

Breng een bezoek aan de molen

Wil u een bezoek brengen aan de molen buiten dee normale openingstijden neem dan contact op met de molenaar tel 0654236167


PBM
01-01

Meelverkoop:

In de loop van 2022 zal er een start gemaakt worden met de verkoop van Bio meel op de molen, nader bericht hierover volgt .