Prins Bernhard Molen

Welkom op de Prins Bernhard Molen in Melick

De Prins Bernhard is een standerdmolen die in 1999 gebouwd is.

Ongetwijfeld behoren de standerdmolens tot de oudste typen molens in ons land. Eind dertiende eeuw staan er al verschilende standerdmolens in wat nu Vlaanderen en Nederland is.

De huidige Prins Bernhard Molen is de vierde molen van dit type dat op de Meuleberg aan de Waterschei staat. De hele molen rust op een dikke verticale as, de standerd. Zware dubbele steekbanden houden de molen verticaal. Van deze molens kan het hele huis of kast op de wind worden gezet door middel van een windkoppel (kruihaspel).

De Prins Bernhard Molen is een korenmolen. Bij voldoende wind wordt er door de molenaars gedraaid en gemalen. 

Openingstijden:

De molen is elke zondag vanaf het eerste weekend in april tot en met het eerste weekend in oktober geopend van 13.30 tot 16.30 uur.

Verder is de molen op vrijdagmiddag geopend van 13.30 uur tot 16.00 uur en als de blauwe wimpel aan het informatiebord wapperd dan is de molenaar aanwezig en kunt u de molen bezoeken


U kunt ook een afspraak maken voor een bezoek buiten deze openingstijden. Daarvoor neemt u contact op met het  E-Mail adres prinsbernhardmolen@gmail.com 

 

De prins Bernhard molen

 

 

Activiteiten en Nieuws

PBM
23-04

Bezetting:

De molen heeft de volgende bezetting: 

Molenaars: Clemens Dresselaars, Né Munnichs, Bert Bremmers en Dirk Teeken

Molengidsen: Frans Smits en Laurens Maatman

Vrijwilliger: Geert v d Meulen en Herman Cuypers

Als u altijd al eens gedacht heeft het lijkt me wel wat om Molennaar of Molengids te worden kom gerust eens langs. Het is niet een specifiek mannen wereld er zijn genoeg dames die het vak verstaan.


PBM
14-07

Het seizoen 2020

Vanaf 19 juli 2020 is de molen weer open voor publiek.


PBM
23-04

Meelverkoop:

In de loop van 2020 zal er een start gemaakt worden met de verkoop van Bio meel op de molen, nader bericht hierover volgt .